klimmen, verhalen en doorzakken - Reisverslag uit Firenze, Italië van akke kuipers - WaarBenJij.nu klimmen, verhalen en doorzakken - Reisverslag uit Firenze, Italië van akke kuipers - WaarBenJij.nu

klimmen, verhalen en doorzakken

Blijf op de hoogte en volg akke

21 September 2013 | Italië, Firenze

Vrijdag 20 september 2013

Ik loop weer. Het is een prachtige route en mooi weer. We gaan dwars door de bergen. Over woeste paadjes. Soms zijn ze smal en vaak verschrikkelijk stijl. Rustig en langzaam voortgaan. En dat lukt me! Iedere x bereiken we weer een top. Dan weer afdalen om vervolgens weer omhoog te gaan.
Karin weet de weg en dat ontspant. Het is een speciaal gevoel alsof ik niet meer alert hoef te zijn en de kans op verdwalen verkeken is. Als ik haar even kwijt ben is het gevoel gelijk terug. Onrust en een beetje spanning: -waar is het rood-witte streepje op de bomen? Oei.. opletten Akke zit je nog wel op het juiste spoor?- Met het verschijnen van Karin verdwijnt dat gevoel acuut.

Ik ben nog verbaasd over de gebeurtenissen van gister. En dat ik -zomaar- Karin ontmoet heb en nu met haar loop. We praten en vertellen elkaar verhalen. Ik loop niet meer alleen en dat heeft ook wat.
Rond de middag komen we in Badia Prataglia. En daar is een cafe met wifi-connectie! Ik ben blij! Snel een verhaal versturen, ff de mail checken, app-je sturen. Karin doet er niet aan mee. Ik voel me een beetje verslaafd.

We komen aan in Rimbocci. Een dorpje voor Biforco waar we zullen slapen. Volgens Karin zijn we er bijna. Maar dan volgt een verschrikkelijk half uur. Stijgen, omhoog met een loodzware rugzak. Benen die de moed opgegeven hebben. Een eind zonder eind. Ik kan niet meer, de energie is op. De weg is eindeloos. Nog een kromming, geen huizen. Door. De benen voor elkaar plaatsen. En omhoog, elke stap 10 centimeter op. En als de eerste huizen verschijnen, moeten we nog verder. Weer een weggetje. Omhoog.
Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Ik zit op een terras voor de refugio met een biertje. Naast mij Karin. Tegenover ons Helmut en Werner. Helmut gaat strax voor ons koken. Er is een grote fles wijn. En later nog een fles wijn. En verhalen. Mijn Duits is niet zo best. Karin spreekt alle talen. In ieder geval Italiaans en Duits. Het is gezellig, het eten is lekker. De wijn vloeit. Als ik uiteindelijk de trap opga stort ik bijna neer. Dat overkomt me nooit. Ook niet als ik door de bergen loop. Maar alles komt goed. Ik beland in bed en slaap als een bergroos.

Internetverbindingen zijn ingewikkeld in the jungle van Italie. Dat betekend niet dat ik niet meer besta. Vanaf morgen loop ik met de franciscanen. Meer safe is niet mogelijk ;)

vrijdag 20 september 2013

• 21 September 2013 - 15:28

Hilda:

Hé hé gelukkig Akke was al wat bezorgd dat je zo verdwaald was dat ik niks meer van je horen zou!
    Maar gelukkig je bent nu in goede handen van Karin. En nu in de handen van de Franciscanen, ben helemaal gerust gesteld! Wens je een heerlijke tijd toe! Lfs!

• 21 September 2013 - 19:30

Akke Kuipers:

Groeren van karin. Lief zusje alles gaat goed. En als je nix hoort is er geen verbinding.
    Xxx

• 21 September 2013 - 19:34

Ellen:

Tja verdwalen is soms een doel op zich. Mooi dat het vaak zo mooi uitpakt. Ben erg benieuwd hoe het je vergaat in de groep? Zal het je nog rijker maken? Voelt goed om je een beetje te mogen volgen. Geniet van alles wat op je pad komt! Lieve knuffel van mij. XXX

• 21 September 2013 - 23:05

Akke Kuipers:

Lieve ellen die groep dat ga ik ervaren. Vandaag een mooie start. In het monasterie. Interne ervaringen. De geest van franciscus.
    Word vervolgd. Xxx

• 22 September 2013 - 13:13

Minke:

Tsjonge wat een verhalen.. Succes met het lopen, vind het maar wat stoer!
    Hoop dat het je verder brengt!

• 22 September 2013 - 16:48

Lieve minke
    Dankje!!! X

akke

- En waar ik thuishoor wil ik telkens weg - Ik reis graag. De laatste jaren drijft onrust me naar andere oorden. Als mijn werk en de pot met geld ruimte bieden, pak ik mijn backpack en vertrek. Reis naar de horizon, die altijd op afstand blijft. Ik ga naar andere landen, ontdek andere culturen, ontmoet andere mensen, zeden en mores. Ze leren me relativeren. Ik loop door de bergen, vaar over onbekende rivieren en zie de zeeën. Adem de lucht, zie wolken, stukjes hemel. Als kind zwierf ik graag door de velden. Met mijn zusjes, mijn broer en vriendjes. We beleefden avonturen en creëerden ze. Ruïnes, eilanden, bomen, sloten, smalle weggetjes, hutten en vuurtjes. En als er niemand mee kon, ging ik alleen. Steeds verder van huis. Steeds grotere rondes. Steeds eerder weg. Steeds later thuis. Dat avontuurlijke is nooit overgegaan. De lokroep van de verten. In de ban van het vreemde en onbekende. Ik vaar er wel bij. Mijn ogen gaan open. Mijn oren horen geluiden die ik niet ken. Ik proef andere dingen. Ervaar een andere wereld. Bont en kleurrijk. Weelderig. Aards en basic. De zeeën, grotten en spelonken, waterdieren, zeemeerminnen. Sprookjes. Mijn hart maakt sprongetjes. Ik overwin de angst, word zelfstandig en daarmee zelfbewust, trots en lef! Leven is bewegen.

Actief sinds 30 Aug. 2013
Totaal aantal bezoekers 205173