Vino tinto
Door: akke
Blijf op de hoogte en volg akke
13 Mei 2024 | Spanje, Ribadeo
Als ik uit de bus stap voor een laatste tocht begint het te regenen. Ik loop naar de supermarkt voor een fles vino tinto. Ga naar het cafe voor een rustgevend kopje kamillethee, doe de oversteek over de Rio de Ribadeo en loop naar de kust. Voor de laatste keer.
Ik heb indrukwekkender kustroutes gelopen, met zon overgoten. Maar als ik afdaal naar Playa Penarronda, terwijl het zachtjes regent en ik mijn schoenen uittrek, door het water loop, mijn voet gewoon zeer doet; daar op dat moment wil ik blijven. Al de playa's aflopen, overal de zee induiken. Ik wil gedichten schrijven, opgaan in het zand, in het water, wegzakken, verdwijnen, mijn voeten krachtig neerzetten, mijn leven voluit leven.
Ik wil huilen tot er geen asfalt meer bestaat, geen kale eindeloze omgeploegd akkers, doodgespoten velden, terwijl de aarde triest en hopeloos te wachten ligt. Ik wil huilen tot ik me weer verbonden voel, wakker in de wildernis. Ooit. Ik voel heimwee en verlangen naar oer en wild, ruig en woest zoals ik hier ontmoet in de vrijheid van de golven die slaan op de keiharde rotsen, koud water, het zachte zand. Waarom moet ik huilen?
Maar tot het zover is ontkurk ik de fles, drink en proost met Mario uit Italië: salute!
13 Mei 2024 - 23:37
Renee: