De pelgrim in mij is wakker - Reisverslag uit Groesbeek, Nederland van akke kuipers - WaarBenJij.nu De pelgrim in mij is wakker - Reisverslag uit Groesbeek, Nederland van akke kuipers - WaarBenJij.nu

De pelgrim in mij is wakker

Blijf op de hoogte en volg akke

24 Mei 2020 | Nederland, Groesbeek

Het is zondag en in Nijmegen loop ik langs de Antoniuskerk. De deuren staan open, ik kan zo naar binnen. Kerken zijn de laatste maanden meestal gesloten, maar vandaag, hier en nu, staat de kerk open.
In de kerk is het stil, op 2 stille mensen na. Normaal op zondag de drukte van kerkgangers, liederen en woorden. Nu even niet. Soms is het nieuwe-anders een weldaad. Zodra ik binnentreed doet de stilte een aanslag op mij, het heilige spreekt, dat wat ik niet onder woorden kan brengen.
Ik ga zitten in 1 van de houten banken en laat mijn gevoel stromen. Geluk en verdriet in een wonderlijke mengeling. Ik voel tranen.

Niet eerder op deze tocht werd ik geraakt zoals vandaag en ik realiseer me: dit linkt aan het echte pelgrimeren. Dit opent mijn ziel, de poort naar wie ik ben.

Buiten regent het zachtjes.
Waterdruppels van boven.
Als ik weer loop wordt ik omhult door stille grijze lucht

Ik liep van stad naar stad, van afspraak naar afspraak. Naar huizen, slaapplaatsen, bedden, douches, badkuipen, gesprekken, wijn en bier, ontmoetingen, naar bekenden, naar onbekenden.
Maar vandaag nix. Ik ben alleen. De lucht is grijs, Antonius zet me stil en raakt me aan. En ik? Ik neem de stilte mee en koester haar.
In de verte lokt Limburg, het landschap wordt heuvelachtiger, onbekender, de pelgrim in mij wordt wakker.

Vandaag ben ik pelgrim. Onderweg met hart en ziel.
Het regent, ik schuil in een bushokje en loop door het water.
De grijsheid maakt het landschap intiem en klein.

Vandaag ben ik pelgrim

Groesbeek
Zondag 24 mei 2020

• 24 Mei 2020 - 22:04

Silvana:

Sereen, voel, al één, verwelkom jezelf. Toost op jou!

• 24 Mei 2020 - 22:14

Kevin:

De pelgrim uit Burgos??

• 24 Mei 2020 - 23:10

Hilda:

Lieve Akke,

Mooi zoals je het omschrijft zo'n stille kerk straalt iets uit.
    Je komt tot jezelf....emotie, ontroering, tranen en dan
    ga je zingen Geest van hierboven....prachtlied
    memories....Šonov!
    Hou van je!

Dikke knuf!!

• 25 Mei 2020 - 08:33

Ellen:

Ja Akke, wat zou dat toch zijn? Dat geluid van de stilte dat je ziel zo Ineens kan raken.
    Het lopen maakt het vrij en dan vindt het zijn weg naar binnen als een helder stromend beekje
    Fijne reis lieve Pelgrim xxx

• 25 Mei 2020 - 11:57

Akke Kuipers:

Silvana: ja het was een sereen gevoel..

• 25 Mei 2020 - 11:58

Akke Kuipers:

Ah Kevin..Burgos is still alive..

• 25 Mei 2020 - 11:59

Akke Kuipers:

Zusje jij begrijpt het..je was erbij..

• 25 Mei 2020 - 12:01

Akke Kuipers:

Ellen, het voorrecht van pelgrims? We verstaan de roep en het verlangen xxx

• 25 Mei 2020 - 21:38

Dirk:

Pelgrim zo mooi om die kracht van boven te beleven. Loop nog even door richting een andere Nieuwe kerk Op je pad......
    Wens je veel wandelplezier nog verder!

• 26 Mei 2020 - 21:12

Akke Kuipers:

Dirk: ik loop en beleef elke dag opnieuw..

• 02 Juni 2020 - 21:31

Mandy:

Prachtig lieve Akke. Wat heerlijk om je zo pelgrim te voelen in ons mooie land.

Liefs Mandy

akke

- En waar ik thuishoor wil ik telkens weg - Ik reis graag. De laatste jaren drijft onrust me naar andere oorden. Als mijn werk en de pot met geld ruimte bieden, pak ik mijn backpack en vertrek. Reis naar de horizon, die altijd op afstand blijft. Ik ga naar andere landen, ontdek andere culturen, ontmoet andere mensen, zeden en mores. Ze leren me relativeren. Ik loop door de bergen, vaar over onbekende rivieren en zie de zeeën. Adem de lucht, zie wolken, stukjes hemel. Als kind zwierf ik graag door de velden. Met mijn zusjes, mijn broer en vriendjes. We beleefden avonturen en creëerden ze. Ruïnes, eilanden, bomen, sloten, smalle weggetjes, hutten en vuurtjes. En als er niemand mee kon, ging ik alleen. Steeds verder van huis. Steeds grotere rondes. Steeds eerder weg. Steeds later thuis. Dat avontuurlijke is nooit overgegaan. De lokroep van de verten. In de ban van het vreemde en onbekende. Ik vaar er wel bij. Mijn ogen gaan open. Mijn oren horen geluiden die ik niet ken. Ik proef andere dingen. Ervaar een andere wereld. Bont en kleurrijk. Weelderig. Aards en basic. De zeeën, grotten en spelonken, waterdieren, zeemeerminnen. Sprookjes. Mijn hart maakt sprongetjes. Ik overwin de angst, word zelfstandig en daarmee zelfbewust, trots en lef! Leven is bewegen.

Actief sinds 30 Aug. 2013
Totaal aantal bezoekers 205225