Dinosauriërs in de Gobi
Blijf op de hoogte en volg akke
21 September 2016 | Mongolië, Ulaanbaatar
Uit de folder: 'De Tarbosaurus Bataar was illegaal het land uitgesmokkeld en verkocht. Gelukkig werd daar nogal wat internationale ophef over gemaakt en vervolgens keerde Tarbosaurus Bataar terug naar Mongolië en werd verwelkomt als een held.'
De Gobi is De Plaats in de wereld waar veel dinoskeletten, botten en eieren gevonden zijn, naast plekken in Nood Amerika. Vandaag ben ik bij de Flaming Clips. Een van de vindplaatsen van dinosaurusoverblijfselen
Ik loop er rond, dwaal over klippen, rotsen en zand. Ik kijk in de verte. Ervaar de magie van de plek. De historische vindplaats van oeroude skeletten. Het komt dichtbij. Ik ga zitten. De benen gekruist en haal diep adem. In en uit.
De geschiedenis van de wereld, het ontstaan, de eeuwigheid, de eindeloosheid.
Ik zit er middenin.
De aarde onder mij.
De wind waait.
De zon schijnt.
We komen om 4 uur aan in een gerkamp aan de rivier. Samen met 2 diehards neem ik een duik. Het is koud, lekker en er staat een sterke stroming. De groep gaat daarna met elkaar naar een klooster. In de pas en achter elkaar. Ik ga lekker niet mee en dat voelt mega. Ga in de zon zitten met een biertje en kijk uit over de rivier. Heerlijk. Alleen! Zelf beslissen. Proost. Ik neem er nog een op.
En nog een...
Die avond drink ik met de groep bier, wodka en arak door elkaar. We hebben lol en ik raak behoorlijk van het padje (naar de ger) af.
Zondag 18 september