Langs Canal du Berry - Reisverslag uit Charenton-du-Cher, Frankrijk van akke kuipers - WaarBenJij.nu Langs Canal du Berry - Reisverslag uit Charenton-du-Cher, Frankrijk van akke kuipers - WaarBenJij.nu

Langs Canal du Berry

Blijf op de hoogte en volg akke

12 Mei 2019 | Frankrijk, Charenton-du-Cher

In herberg Nos Repos krijg ik als vleesvervanger een bakje geraspte kaas. Vroeger smeerde mijn vader soms mijn brood als ik op de fiets naar school ging. Brood met plakjes kaas en als variatie brood met geraspte kaas. Daar denk ik aan als ik dat bakje geraspte kaas zie.
Meestal bestaat de vleesvervanger uit gebakken ei. Veel variaties zijn er niet. Geraspte kaas is nieuw. Ik denk wel even aan de waarschuwing van Pierre over de cholesterol. Strax gaat mijn cholesterol peil of gehalte naar de knoppen. Ik ben niet zo thuis in cholesterol-begrippen. (eigenlijk weet ik niet eens wat het is)
Als iedereen soep krijgt is er nix voor mij, want vol vlees, en daarna eet ik rijst met slabladen, tomaat en geraspte kaas.De vleessaus met paddo's gaat aan mijn neus voorbij
Het is best moeilijk om op reis goed te eten. Laatst liep ik een hele dag op een plak roggebrood met kaas. Daar loop ik prima op, maar volgens mijn dochter teer ik dan op mijn organen. Ze heeft allerlei adviezen. In de praktijk zijn ze moeilijk uitvoerbaar. Ik sleep nauwelijks voorraden mee, er is geen ruimte in de rugzak en eten scoren is af en toe minimaal.
Vandaag eet ik onderweg een avocado, banaan, appel en maiswafels met kaas. Het is een topdag.

De route voert lang het Canal du Berry. Afwisselend loop ik op de linkeroever, dan weer op de rechteroever. Het is eindeloos lang recht stuk. Ik loop door het gras, in de morgen is het gras nat en het water dringt door de schoenen naar binnen. De vogels doen hun best om mijn aandacht te trekken. Ik hoor lijsters en zelfs een nachtegaal. Er staat boterbloemen in het gras. Pluizebollen van de paardebloem. Het water van het kanaal is lichtbruin. Ik loop langs bossen, weiden, eindeloos alleen. Kaarsrechte stukken, soms een bocht. Na een stop vergeet ik mijn pet en loop een eindeloos kaarsrecht stuk terug. Mijn groene pet, gelukkig ligt hij er nog.

De wind waait. Het is koud. Het is droog. Het gras droogt op. Vandaag geen asfalt op de route. Het pad blijft eindeloos en strekt zich voor me uit. Langs het water van het eindeloze rechte kanaal. Soms hoog gras, soms gemaaid, soms stenen, wat grind. Rechts en links bomen of weiden, koeien en verten. Een ree schiet uit het struikgewas.

Vanmorgen verstapte ik me. Er zat een gat in het asfalt en ik zwikte er met mijn voet in. Het voelde direct verrekt aan en ik dacht: oei, foute boel. Die gedachte vond ik zo fout dat ik hem terugstuurde. Een dubbel geklapte voet, alsof het einde verhaal is. Ik smeerde mijn voet groen met arnicacreme. Ik neem me voor om niet meer te appen tijdens het lopen of te lopen tijdens het appen. Dat is een goed voornemen, maar na een uurtje lukt het al niet meer. Ik schrijf zinnen tijdens het lopen, speur de routegids na op aanwijzingen en app. Op mijn verzwikte voet. Het gaat goed. Elk uur wat groene arnica. Opeens realiseer ik me dat ik mijn voet niet meer voel.

Uiteindelijk beland ik bij Madame Petticoat. Ze woont in een heel groot huis en volgens Aik, van Nos Repos, is ze rijk. Het duurt even voor Madame opendoet. Ze is een oude weduwe, overal hangen foto's van haar man. Ze grijpt naar haar hoofd en neemt me mee het huis is. Ze heeft 3 dames op bezoek. Ze zitten te lunchen met borden vol vlees. De dames kijken verheugd als ze me zien. We proberen Frans. Ik kan Madame Petticoat niet goed verstaan, ze praat erg snel. De andere dames doen hun best om duidelijk te praten en zeggen dat er best met mij te praten is. Het huis is groot. De trap naar boven is van hout. Ik krijg een grote kamer met een 2-persoonsbed. In de badkamer staat een bad op pootjes. De dames gaan bridgen. De trap kraakt.

Charleton-du-Cher
Zondag 12 mei 2019

• 12 Mei 2019 - 20:17

Hilda:

Lieve Akke,

Oei oei niet leuk verzwikte enkel.....maar gelukkig is daar arnicazalf jij had erop gerekend!
    Lieve schat geniet van je prinsessenbed en bad en hoop van harte dat je morgen weer huppelt als een hertje! -XXX-

• 13 Mei 2019 - 06:43

Hans Kuiper:

Hoi Akka,
    Leuk profiel op lexa. Eens koffie drinken als je hier weer in de buurt bent?
    Lieve groet Hans

• 13 Mei 2019 - 10:14

Akke Kuipers:

Lief zusje, de wonderen... Ik huppel weer als een hertje, bedankt voor de goede wens xxx

• 16 Mei 2019 - 15:10

Mandy:

Hoi lieve Akke,

Klinkt als een luxe onderkomen. En zo te lezen heeft het je enkel ook goed gedaan. Veel moois gewenst weer.

Liefs Mandy

akke

- En waar ik thuishoor wil ik telkens weg - Ik reis graag. De laatste jaren drijft onrust me naar andere oorden. Als mijn werk en de pot met geld ruimte bieden, pak ik mijn backpack en vertrek. Reis naar de horizon, die altijd op afstand blijft. Ik ga naar andere landen, ontdek andere culturen, ontmoet andere mensen, zeden en mores. Ze leren me relativeren. Ik loop door de bergen, vaar over onbekende rivieren en zie de zeeën. Adem de lucht, zie wolken, stukjes hemel. Als kind zwierf ik graag door de velden. Met mijn zusjes, mijn broer en vriendjes. We beleefden avonturen en creëerden ze. Ruïnes, eilanden, bomen, sloten, smalle weggetjes, hutten en vuurtjes. En als er niemand mee kon, ging ik alleen. Steeds verder van huis. Steeds grotere rondes. Steeds eerder weg. Steeds later thuis. Dat avontuurlijke is nooit overgegaan. De lokroep van de verten. In de ban van het vreemde en onbekende. Ik vaar er wel bij. Mijn ogen gaan open. Mijn oren horen geluiden die ik niet ken. Ik proef andere dingen. Ervaar een andere wereld. Bont en kleurrijk. Weelderig. Aards en basic. De zeeën, grotten en spelonken, waterdieren, zeemeerminnen. Sprookjes. Mijn hart maakt sprongetjes. Ik overwin de angst, word zelfstandig en daarmee zelfbewust, trots en lef! Leven is bewegen.

Actief sinds 30 Aug. 2013
Totaal aantal bezoekers 205225