Sergio
Door: akke
Blijf op de hoogte en volg akke
30 April 2023 | Spanje, Amandi
Bij Sergio zit ik al in de middag aan de wijn. Samen met Helen. Ze rolde fris en struikelend uit de bus en viel op haar hoofd. Met een druppende ijszak liep ze het café binnen waar ik verhalen zat te schrijven. Helen uit Nederland, ervaren camino loper: -ik til mijn voeten niet meer goed op. Leeftijd denk ik-. Ik deel m'n pot arnica met haar en wissel ap gegevens uit. Later zie ik haar terug bij Sergio, een glas wijn in de hand. Het is er een dolle boel. Voor het inchecken en het kijkje in de slaapzaal heb ik al een glas wijn te pakken. We zitten voor de albergue in de zon te proosten te drinken en verhalen uit te wisselen. De flessen wijn, bier en cider worden aangesleept. Korwar Tosjeck, zit met lange rasta haren verderop in de tuin wiet te roken. Als Helen zegt dat de douche van de albergue lekker is zegt Helmut dat het woord lekker bij hem alleen gebruikt wordt als bijvoeglijk naamwoord voor meisjes. Lekkere meisjes dus. We delen woorden als lekker stuk en spetter. Don, zijn echte naam is Donald, zegt dat het leven te serieus geleefd wordt. Lachen is belangrijk. Gek doen ook en vooral veel grappen maken. Sergio draait om 5 uur een pelgrimswas. Ik maak er graag gebruik van. Uren later brengt hij de was droog en gevouwen terug. Hij is een bijzondere gastheer, legt je in de watten zonder dat daar schuldgevoelens tegenover hoeven te staan. Ik laat me nog es intappen door Helen. Korwar Tosjeck loopt wankelend door de tuin. Even later ligt hij op het gras te slapen. De herberg is al vol als er nog 3 pelgrims aan komen lopen. Sergio biedt zijn kampeerbus aan als slaapplek. Alleen voor echtparen, zegt Helmut. Don vraagt wie zich als echtpaar wil laten instaleren. Ik ben te laat. Julia en George hebben de hoofdprijs. Samen een nachtje in de bus.
Ik neem een grote kop kamillethee. Helen vertelt dat haar maag schommelt van de drank. Het eten is om 8 uur. Ze kan niet wachten. Sergio kookt. Ik biedt hulp aan, maar ben te laat. Van mij krijgt hij daarom 6 sterren, terwijl 5 echt het maximum is. Hij wijst omhoog. In de nacht genoeg sterren. Ik vraag of hij niet tevreden is met 6. En ook verder is hij best leuk.
Het diner verloopt luidruchtig lekker en gezellig. De talen rollen over tafel. Er zijn veel Spanjaarden, Duitsers en 3 Nederlanders
Het is al laat als we afnokken richting slaapzaal. Ik plug in (of uit) slaapmasker op en vertrek
Zaterdag 29 april 2023
Armandi
30 April 2023 - 21:10
Kevin:
Alé, madammeke, het ga u goed als ik u zo lees. Wees goe voor uzelf en luistert naar uw lichaam. Ik zie u graag en we spreken elkaar[e-1f609]
01 Mei 2023 - 19:42
Akke Kuipers:
Alé Kevin, pelgrimsmaatje uit Bourgos!! Zorg goed voor uw pelgrimsstaf. Dan spreken we elkaar
07 Mei 2023 - 04:01
Marius:
Weer een geweldig relaas! Never a dull moment…