Muts, sjaal en handschoenen
Blijf op de hoogte en volg akke
17 September 2017 | Frankrijk, Lyon
Ik denk aan de uitspraak: 'alles wat je thuislaat is meegenomen'. Een paar dagen geleden had ik het met een Française over rugzakken en lichtgewicht. Ik gooide de spreuk erin: 'alles wat je thuislaat is meegenomen'. Ik deed een vertaal poging die best goed was, maar ze begreep de clou niet. En vandaag begrijp ik het ook niet.
'Alles wat je thuislaat is meegenomen....' Als dat zou kunnen. Het vest wat ik thuisliet ...is meegenomen. Na een poosje denk ik ook aan een muts, handschoenen en een sjaal.
Ook die liet ik thuis.
Af en toe vallen er wat kleine spittertjes water naar beneden. De lucht is grijs en het is vochtig. Ik voel het in mijn heup. Ooit hoorde en las ik verhalen dat jicht, reumatiek en soortgelijke dingetjes te voelen zijn in de botten. Inmiddels denk ik dat ook te voelen. Bij zonnig weer voelen mijn heupen aangenaam en soepel (evenals de rest van mijn lijf) Wordt het vochtig en komt er regen dan rammelen mijn dijbeenderen in de heupkommen (nou ja een klein beetje)
Misschien kan mijn lijf het weer inmiddels ook voorspellen.
Vanmorgen vertrek ik met een kleine knars in mijn linkerheup. Maar gaandeweg de tocht verdwijnt de knars, terwijl het vocht gewoon in de lucht blijft hangen. Er valt af en toe een lichte regen. Het is een beetje mistig en ook een beetje droog. Ik ben er blij mee. Er werd een regendag voorspeld en dat is afzien.
Een muts, een sjaal en handschoenen. Het blijft een wens, het blijft koud.
En daarmee is een pauze buiten ook niet aantrekkelijk. Cafe's zijn er vandaag niet op de route. Ik heb nog een stuk stokbrood van gister met lokale kaas. Dat was erg lekker (vooral de kaas) Als ik een uitnodigende boomstronk zie neem ik een korte pauze. Het brood is lekker.
Opeens komt er om de bocht een zwarte gedaante. Het lijkt op een wandelende vogelverschrikker en ik schrik. Direct denk ik aan vermommingen en Het Beest. Na een stevige ademteug realiseer ik me dat er een gewone pelgrim verstopt zit onder een zwarte regencape. Door de wind fladdert en ritselt het plastic. En dichterbij lijkt het een oude vrouw te zijn. Ze loopt gewoon door en groet vriendelijk.
Omdat het niet regent snap ik niet waarom iemand een regencape draagt. Ik bedenk dat het misschien gaat om een weerloze vrouw die zich vermomd heeft vanwege Het Beest. Er stonden namelijk waarschuwingen op borden onderweg. Het Beest blijkt nog steeds rond te struinen in het gebied waar we doorheen trekken. Misschien is het een nazaat van Het Monster van Gevaudan? Ik schreef (in het verhaal 'dolletjes' ) dat (toentertijd) het leger er zelfs aan te pas kwam om het probleem te helpen oplossen. Soldaten vermomden zich als weerloze vrouwen om Het Beest 'uit de tent te lokken'. Ik dacht dat het geschiedenis was, maar op borden wordt er dus nog steeds voor gewaarschuwd. Er staat zelfs een telefoonnummer bij die je kan bellen in geval van nood of als je aanwijzingen hebt.
Hopelijk kun je bij een aanval van Het Beest nog bellen dacht ik. Als hij achter mij aan zou zitten, zou ik in een boom klimmen en dan het nummer bellen voor hulp. (Voor de zekerheid heb ik het nummer in mijn mobiel gezet) maar dat zou ook wel weer een weerloze-vrouw-actie zijn..
Ik denk aan een vermomming met muts, sjaal en handschoenen, hoewel ik ook weer niet geloof dat dat zou helpen. Maar als excuus tegen het gevaar van het beest zou ik het stiekum gebruiken om de kou tegen te gaan.
Hihihi...
Zondag 17 september 2017
St. Alban sur Limagnole
17 September 2017 - 18:53
Hilda:
Lieve Akke,
Gisteren een reactie geplaatst maar die werd niet opgenomen....het was in de trant van nait soezen maor deurbroezen! Nu ik dit lees zeg ik dat niet meer maar denk er sterk over je een borstrok en een gebreide onderbroek te brengen! Brrrrrrrrr!! Kou lijden is niet fijn! Is er onderweg geen pelgrimswinkeltje met zulke kledingstukken? Ik hoop het voor je en wens je veel mooie en vooral zonnige wandelingen! -xxx- -
17 September 2017 - 19:23
Janny Westerhof:
Hoi Akke ik denk is dit de zelfde Akke die ik ken ik vind je verhalen weer heel bijzonder denk vaak denk om je zelf maar wens je weer een heel mooie reis toe ,Ik geniet weer van je verhalen. -
17 September 2017 - 20:40
Akke Kuipers:
zusje dat gebreide spul is hier zelfs uit de tijd. ik zou het trouwens graag hebben. dus als je het wilt brengen? kun je gelijk een stuk meelopen. xxx
janny wat leuk dat je reageert! en ja dus dit ben ik helemaal. ik vergeer wel eens een kleine zorgvuldigheid of op tijd eten. maar de drank sla ik nooit over!!! -
18 September 2017 - 10:14
Mandy:
Brrrr! Het is een koude maand september, ook in Frankrijk zo te lezen. Hopelijk creeren onze gedachten aan jou toch een beetje warmte van binnen. Alles wat je hebt aantrekken, inclusief regenjas misschien ook? Ik duim voor warme voor jou.
liefs Mandy