De binnenband
Door: akke
Blijf op de hoogte en volg akke
26 September 2024 | Frankrijk, Lérouville
De fiets heeft binnenbanden van doorzichtig plastic die lijken op overmaatse condooms. Tijdens een verkorte cursus fietsonderhoud heeft hij hier alles over uitgelegd; echter ik ben meer dan de helft weer vergeten en zou een schaamtesmiley willen toevoegen.
Tijdens een bandoppompactie, een week geleden, ging het mis. Toen ik het ventiel hulpstuk losdraaide liep de band leeg en zakte plat op de grond. Met zorg, aandacht en precisie lukte het de band op te pompen zonder leegloperij; waarop ik een toepasselijke zucht van opluchting slaakte.
Echter tijdens een volgende pompactie gebeurde ongeveer hetzelfde, maar uiteindelijk iets heel anders. De band bleek niet vol te krijgen. De Engelsman van ons overnachtingsadres kwam te hulp. Na inspectie van het leegloopprobleem ontdekte hij 2 gaatjes in de binnenband. Hoe logisch. Nooit aan gedacht. Versmalde focus.
Op dat moment ontdekte ik dat het bandreparatiesetje, liefdevol gevuld door de eigenaar van de fiets, nog in het zadeltasje thuis lag. (ik hoop dat hij deze blog niet leest)
Gelukkig was Rosanne beter voorbereid. Ze kwam aanzetten met solution, schuurpapier en plakkers, die echter niet werkten voor de futuristische binnenband; het plakkertje plakte niet, maar verschoof. Toen mocht ik haar reserve binnenband gebruiken, die we met z'n drieën om het wiel legden.
Ik fietste vervolgens naar 'logeren op de boerderij' en vroeg de beheerder naar een plaatselijke fietsenmaker, voor reserveband en plakset, waarop hij aan kwam zetten met een doos fietsspullen. Ik mocht een doosje vullen met reparatie dingetjes en kreeg een binnenband.
Daarna was ik overtuigd: de meeste mensen deugen en willen helpen.
Donderdag 25 september 2024
Lerouville
26 September 2024 - 21:43
Els Rozema :
Prachtig goedbezig
26 September 2024 - 21:45
Hilda:
Ha Akke wat heb jij rare binnenbanden....heeft idd veel weg van overmaatste condooms[e-1f605]
Ik had ook een lekke band maar mijn hulptroepen hebben het gefikst in 10 min.
Waar zit je nu? Al bijna in Portugal denk ik, jij loopt altijd heel veel km. dus je fietst ook heel veel kms denk ik dan.....vind zoiets een bepaalde logica hebben!
Geniet er van laiverd![e-1f618]