Whisky
Door: akke
Blijf op de hoogte en volg akke
27 September 2024 | Frankrijk, Pagny-sur-Meuse
Vandaag ben ik bezitter van een huis met een bar vol drank. De eigenaar is vertrokken. Met achterlating van een spekstenen kachel, potten porcini, gedroogde hoornen des overvloeds, een vitrinekast vol honing en zeepjes van honing. Ik wentel me in ongekende artistieke weelde. Bekijk lp's, ijzeren trappen, een hoedje op een gitaar en zijn onderbroeken in de ijzeren wasmand. Een scheerkwast naast een olifantengod op de rand van het bad. Ik trek mijn kleren uit gooi ze op zijn onderbroeken en stap het bad in. Steek kaarsjes aan. Haal een whisky,week in warm water en was me met een restje honingzeep die ligt te flubberen naast Ganesh, de olifantengod.
Via een code kwam ik het huis binnen en parkeerde mijn fiets tegen de achterkant van de bank. Riep een paar x bonjour. Toen niemand reageerde ging ik voorzichtig op onderzoek uit. Dwaalde door het huis. Ontdekte whisky, de inhoud van de koelkast, een tweepersoonsbed, lichtschakelaars, schoenen maat 42.
Als ik uiteindelijk aan de bar ga zitten en nog een whisky bestel proost ik op mijn nieuwe onderkomen.
Santé
Pagny Sur Meuse